Thuis met Comfor: de nieuwe zorgvorm in Bladel

3 minuten
Bladel
binnenkijken bij comfor (3)

Biedt senioren de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen.

In september start zorgorganisatie Comfor met een nieuwe zorgvorm in Bladel: Thuis met Comfor. Thuis met Comfor levert 24-uurszorg in het centrum van Bladel en werkt met Volledig Pakket Thuis (VPT). Deze unieke zorgvorm zorgt ervoor dat ouderen met een zorgvraag, zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit doen we door de inzet van enerzijds een breed aanbod van zorg en welzijn en anderzijds het zorgen voor een waardevolle dag en heerlijke versbereide maaltijden in ’t Buurthuis. 

Elke dag thuis is waardevol 
Thuis met Comfor is gericht op senioren met een Wlz-indicatie. Het gaat om mensen met dementie en/of lichamelijke aandoeningen die thuis wonen en een (intensieve) zorgvraag hebben. Om deze mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen, is Thuis met Comfor opgericht.  

Ouderen kunnen naar behoefte gebruik maken van verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, welzijnsactiviteiten, vervoer, eten en drinken en schoonmaak. Dit is dus breder dan thuiszorg. Het voordeel van ons aanbod is dat alles in één pakket zit. Cliënten hoeven daarom niet bij meerdere aanbieders zelf “te shoppen” en worden hierin ontzorgd. Bovendien groeit het pakket met de zorgvraag en services mee; er wordt steeds opnieuw gekeken naar welke zorg en services er nodig zijn. Hierop wordt de ondersteuning afgestemd. 

Meer dan alleen zorg: meer tijd en aandacht 
Er is meer tijd voor de cliënt en alle ondersteuning komt uit één team; zo vaak mogelijk dezelfde gezichten. Het team dat deze ondersteuning biedt, bestaat uit een wijkverpleegkundige, verzorgende IG, thuisondersteuners en huishoudelijke hulp. Zo is er altijd de juiste ondersteuning voorhanden, ook in de nacht. De nachtdienst is snel ter plaatse omdat zij altijd in de nabije omgeving zijn.  

Aandacht voor welzijn: ‘t Buurthuis als ontmoetingsplek 
In ’t Buurthuis in Bladel (Marktstraat 14) kunnen ouderen elkaar ontmoeten. Hier kunnen we samen lunchen, avondeten en deelnemen aan activiteiten; net zoals bij een dagbesteding. Het verschil is dat iedereen naar eigen wens mag binnenlopen. Ook zijn dierbaren van onze gasten van harte welkom. Zo behouden gasten hun eigen regie en blijven ze betrokken bij hun naasten en de buurt. ’t Buurthuis maakt onderdeel uit van VPT in de wijk. 

“Thuis met Comfor is zo belangrijk; niet iedereen wil of kan verhuizen bij een toenemende zorgvraag. Door Thuis met Comfor kunnen ouderen thuis blijven wonen. Ze ontvangen zorg en welzijn op maat. Uniek is dat ouderen kunnen deelnemen aan gezellige activiteiten in ‘t Buurthuis en samen genieten van gezonde versbereide maaltijden. “, aldus Anja van den Borne, algemeen directeur van Comfor. 

Wat heb je nodig om in aanmerking te komen voor Thuis met Comfor?
Een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), vanaf VV4. Deze indicatie wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Vanuit Comfor kunnen wij u helpen met deze aanvraag. Samen bepalen we tot wanneer het verantwoord is om thuis te blijven wonen. Dit doen we in overleg; wat vindt de cliënt en zijn of haar familie nog acceptabel en wat vinden wij als zorgorganisatie nog haalbaar? Een stelregel van VPT in de wijk is dat zorg thuis niet intensiever dient te zijn dan in een verpleeghuis (dus geen 24 uur aanwezigheid).  

In september starten we met deze nieuwe zorgvorm in de nabije omgeving van Huize Moors (in een straal van 500 meter). Meer informatie hierover volgt later.

Lees ook

Het laatste nieuws